ONKOLOJİ

Servier Ar-Ge bütçesinin %70'sini Onkoloji araştırmalarına ayırmaktadır.

Dünya genelinde kanser vakalarının artışıyla birlikte,(+2050’ye kadar %77 artış)1 onkoloji, öncelikli gelişim alanlarımızdan biri olarak öne çıkmaktadır. Ar-Ge bütçemizin yaklaşık %70’i bu alana ayrılmıştır. Özellikle bazı sindirim sistemi, beyin ve hematolojik kanserler gibi nadir görülen kanserlerin tedavisinde yenilikçi bir oyuncuyuz.

Bu yaklaşım, az sayıda oyuncunun yatırım yaptığı alanlarda çözümler sunmaktadır. Amacımız, hastaların hayatlarını değiştirmeyi hedefleyen tedaviler sağlamaktır.

Servier, onkoloji Ar-Ge programlarını iki umut verici alanda yoğunlaştırmıştır: İmmüno-onkoloji ve hedefe yönelik tedaviler. İlk yol, hastanın bağışıklık sistemini kanser hücrelerine karşı harekete geçirmeyi içerir; örneğin, vücudun bir saldırıya karşı hedeflenmiş bir yanıt vermesini tetikleyen antikorlar (monoklonal veya bi-/tri-spesifik) aracılığıyla. Bu alandaki araştırma ekosistemimizi, Danimarka’da monoklonal antikorlar konusunda uzmanlaşmış mükemmeliyet merkezi olan Symphogen ile güçlendirdik. İkinci yol olan hedefe yönelik tedaviler ise, anormal hücrelerin spesifik olarak hedeflenmesini sağlar ve özellikle tedavi çözümlerinin hala çok az olduğu nadir kanserler için hastaların ihtiyaçlarına uygun çözümler sunar.

REFERANSLAR

1 https://www.who.int/fr/news/item/01-02-2024-global-cancer-burden-growing–amidst-mounting-need-for-services

KARDİYOMETABOLİZMA

Servier Kardiyoloji alanında dünyada 5. lider kuruluştur.2

Kardiyovasküler hastalıklar, dünya genelinde en büyük ölüm nedenidir3. 70 yıldır bu patolojilerin tedavisine kendini adamış olan Servier, tanınmış bir uzmanlık kazanmıştır. Servier ayrıca yıllardır dünya çapında 830 milyon insanı etkileyen karmaşık ve ilerleyici bir hastalık olan diyabetle mücadeleye kendini adamıştır.

Kardiyometabolizma ve venöz hastalıklarda Grup, ilaçlarından ve inovasyon konusundaki  uzmanlığından yararlanarak, özellikle Tek Tablet Kombinasyonları geliştirerek, Yaşam Döngüsü Yönetimi’ne (LCM) odaklanmaktadır.

Bu ilaç kombinasyonları, Tedaviyi basitleştirerek tedaviye uyumu arttırır.

REFERANSLAR
2 IQVIA, Analytics Link World 75 countries – MAT Q1-2024

3 https://www.who.int/fr/news-room/fact-sheets/detail/cardiovascular-diseases-(cvds)

NÖROLOJİ


Son 30 yılda5, dünya genelinde nörolojik hastalıklardan etkilenen insan sayısı önemli ölçüde artmıştır. Son veriler, dünya çapında 3 milyardan fazla insanın6, yani küresel nüfusun %30’undan fazlasının, nörolojik bir durumdan etkilendiğini ve bu durumların hastalık ve sakatlıkların başlıca nedeni olduğunu göstermektedir. Artan tıbbi ihtiyaca rağmen, bu hastalıkların seyrini değiştirebilecek veya semptomları hafifletebilecek yalnızca sınırlı sayıda tedavi mevcuttur.

Bu tıbbi ihtiyacı karşılamaya kararlıyız ve özellikle üç nörolojik hastalık ailesini hedefliyoruz: dirençli epilepsiler, nadir hareket bozuklukları ve nöromüsküler bozukluklar.

Bilimsel odağımız, bu patolojilere ortak olan sınırlı sayıdaki etki mekanizmasını hedef alarak, hastalığın seyrine bağlı olarak ilerlemesini yavaşlatacak, durduracak veya semptomların ortaya çıkmasını önleyecek etkili stratejiler geliştirmeyi sağlamaktır. Nöroloji araştırmalarımız antisens oligonükleotidler (ASO), küçük farmakolojik moleküller ve monoklonal antikorlar üzerine odaklanmaktadır.

REFERANSLAR

5 https://www.healthdata.org/news-events/newsroom/news-releases/lancet-neurology-neurological-conditions-now-leading-cause-ill

6 https://www.who.int/news/item/14-03-2024-over-1-in-3-people-affected-by-neurological-conditions–the-leading-cause-of-illness-and-disability-worldwide